In april is het vaak feest, want veel campings openen dan weer hun deuren! Voor de echte kampeerliefhebbers is dit natuurlijk fantastisch nieuws. Na een lange winter vol kou en donkere dagen kunnen we eindelijk weer genieten van het buitenleven. Van het opzetten van de tent tot het maken van kampvuren en het ontdekken van nieuwe omgevingen: er is geen betere manier om te ontspannen en de natuur in al haar pracht te ervaren dan op een camping. En met zoveel campings die in april weer openen, is er voor ieder wat wils! Of je nu houdt van rustige, afgelegen plekjes of juist van gezellige campings met allerlei faciliteiten en activiteiten, er is altijd wel een camping die bij jou past.

Lentevakantie

In de maand april is de lente in volle gang en kun je optimaal genieten van de ontluikende natuur. Het voorjaar is een prachtig seizoen om eropuit te trekken en te genieten van de frisse buitenlucht. Of je nu wilt wandelen, fietsen of gewoon lekker wilt ontspannen in de natuur, Nederland biedt volop mogelijkheden.

Koningsdag

Naast het genieten van de natuur en de vele mogelijkheden voor vakantie, heeft april ook een aantal interessante feestdagen. Zo wordt op 27 april Koningsdag gevierd, waarbij het hele land oranje kleurt en er volop feest gevierd wordt. Op deze dag is er ook vaak vrijmarkt, waarbij kinderen hun oude spulletjes verkopen op straat.

Sportliefhebbers opgelet!

Ook voor sportliefhebbers is april een interessante maand. Zo wordt er jaarlijks de Rotterdam Marathon gehouden, een van de grootste marathons van Nederland en Europa. Duizenden deelnemers lopen door de straten van Rotterdam en zorgen voor een geweldige sfeer. Voor toeschouwers is het ook een mooie gelegenheid om de stad te verkennen en te genieten van de gezelligheid.

Tulpenvelden

Daarnaast is april ook de maand van de bloeiende tulpenvelden. Nederland staat bekend om zijn prachtige tulpenvelden en in april staan deze in volle bloei. Vooral in de Bollenstreek kun je genieten van de kleurrijke bloemenzee en de mooie omgeving. Er worden ook verschillende evenementen georganiseerd, zoals de Keukenhof, waarbij je kunt genieten van de mooiste bloemencreaties en tuinen.

Meivakantie reserveren?

De meivakantie is ook een perfecte periode om eropuit te gaan met het hele gezin. Kinderen hebben vanaf april ‘meivakantie’ en er is volop tijd om samen leuke activiteiten te ondernemen. En als je nog even wilt genieten van een vakantie voordat de drukke zomerperiode begint, dan is de maand april met daarbij mei, echt ideaal.

Vakantie in alle seizoenen

Maar niet alleen in de lente kun je genieten van een heerlijke vakantie in eigen land. Ook in de herfst- en kerstvakantie zijn er volop mogelijkheden om eropuit te gaan en te genieten van de mooie natuur en gezellige steden in Nederland. In de winter kun je bijvoorbeeld genieten van sfeervolle kerstmarkten en winterse wandelingen in het bos.

Vakantie reserveren met korting

Een vakantie in eigen land hoeft helemaal niet duur te zijn. In de maand april kun je namelijk profiteren van verschillende kortingen en aanbiedingen bij vakantieparken en campings in Nederland. Zo kun je voor een voordelige prijs genieten van een heerlijke vakantie. En dat zonder daarvoor ver te hoeven reizen.

Voordelen van een vakantie in eigen land

Er zijn veel voordelen aan een vakantie in eigen land. Het is makkelijk en snel bereikbaar, je hoeft geen lange reis te maken en je kunt je eigen taal spreken. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met andere valuta en is het eenvoudiger om lokale informatie te vinden en te begrijpen. Ook zijn de kosten van een vakantie in eigen land vaak lager dan een vakantie in het buitenland.

Boek nu jouw vakantie 2023

Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning, of juist avontuur en actie, een vakantie in Nederland heeft het allemaal. Van een camping in de Achterhoek tot een vakantiepark aan de kust, er is voor elk wat wils. Boek nu jouw vakantie en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft in de maand april.